Magic Holiday - Ne elégedjen meg a tökéletesnél kevesebbel! Üdülési jogok másodkézből a legkedvezőbb áron


 

 

Vigyázat, átverés!!!
 

Ezen az oldalon az üdülési jog értékesítők - nem éppen tisztességes - módszereiről számolunk be időről-időre. Szilárd meggyőződésünk, hogy minden olyan családnak, aki rendszeresen üdül, akinek fontos a változatos, ugyanakkor biztonságos, és színvonalas szállás, a világ bármely pontját tűzzék is ki úti célul, azok számára az üdülőjog birtoklása a legjobb megoldás!
Ezért hisszük, sőt tudjuk, hogy teljességgel felesleges mindennemű trükközés, hazudozás!

A "csábító ajánlat", avagy miért vesz valaki olyan üdülőjogot, amit nem is tud kihasználni?

Nemrég egy ügyfél, akinek két üdülési joga is van, megbízta cégünket az egyiknek az értékesítésével. Mint kiderült, egyáltalán nem tudja használni (olyan időszakra esik, amikor nem érnek is rá, ráadásul 2 fős, ők pedig négyen szoktak vakációzni.)
A másik hetük nyárra esik, azzal maximálisan meg vannak elégedve vele. Minden évben ki is használják.
Történt egyszer, hogy egy bemutatón felajánlották, ha megveszik azt a 2 fős (számukra nem megfelelő) üdülési jogot, akkor a nyári 4 személyes hetüket közel négyszer annyiért eladják, mint amennyiért vették. Igazából sem azt eladni, sem ezt megvenni nem akarták, de hát olyan szép, nagy összeget firkantottak nekik a papírra, hogy nem tudtak ellenállni az ajánlatnak.
Mondanom sem kell, hogy a nyári hetüket azóta se adták el, ezt a 2 főset pedig most akár 1/4 áron is eladnák már.

Íme a legújabb hajmeresztő "csúsztatás"

Éppen ma beszéltem telefonon egy régi kedves ügyfelünkkel, aki kb. 5-6 évvel ezelőtt vásárolt a közvetítésünkkel egy dobogómajori 4 fős csúcs-piros üdülési jogot, amit azóta is minden évben igénybe vesz ott és maximálisan meg van elégedve mindennel.
Elmondta viszont, hogy nemrég részt vett valahol egy üdülési bemutatón, ahol kissé "beijesztették".
Szóba került ugyanis, hogy ezt a meglévő hetét, ha netán valamikor úgy döntene, hogy mégsem ott szeretné igénybe venni, hanem elcserélné az RCI-n keresztül egy másik üdülőbe, ezzel az üdülőjoggal ezt már nem teheti meg, ehhez egy új üdülési jogot kell vennie!
Szerencsére ügyfelünk nem dőlt be nekik, emlékezett még azokra, amiket anno mi mondtunk neki és megbízott bennünk.
(Ha Ön olyan üdülőben tulajdonos, ami tagja az RCI-nek, a meglévő üdülési jogával bármikor beléphet a csererendszerbe.
E célból hívja őket munkaidőben a +36 1 481 4709 telefonszámon!)

"Szakállas trükk", mégis, a mai napig is sokan bedőlnek...!!!

"Vegye meg (ezt, vagy azt) az üdülési jogot, mert ezzel sokkal jobban jár!"
- Ígéri a prezentáción résztvevő családnak a megnyerő külsejű és modorú üzletkötő. Majd minden kétséget eloszlatva elmagyarázza, hogy miért érdemes mindenképpen megvenni az általa ajánlott üdülési hetet...
Az esetleges ellenvetésre - miszerint - "köszönjük, de hiszen nekünk már van (itt, vagy ott, ilyen, vagy olyan) üdülőjogunk", vendéglátónk szemrebbenés nélkül garantálja, hogy a meglévő hetünket "SIMÁN" (ennyi, vagy annyi forint összegben) be tudják számítani, vagy eladják.
Aztán persze azzal szembesül a gyanútlan ügyfél, hogy mégsem adják el a hetét!

Valamivel jobb a helyzet abban az esetben, ha mindez egy olyan cég bemutatóján történik, akihez a meglévő üdülőjogunk is tartozik. Ilyenkor többnyire valóban "megszabadítanak" az eredeti hetünktől, viszont az már koránt se biztos, hogy valóban csak a tényleges értékkülönbözetet fizettetik meg velünk!

Vannak olyan cégek, akik úgy hirdetik magukat, hogy segítenek az üdülési jog eladásában, de ezért jutalékot előre kérnek. Hát tessék vigyázni!

1. Borsi Attila

Egy károsult panasza:
"...Ekkor interneten hirdetni kezdtük az üdülőhasználati jogot. Erre a hirdetésre jelentkezett 2008 február elején Borsi Attila, akivel találkát beszéltünk meg. Két hónap alatt az eladási ár 10%-ért vállalta az üdülési jog eladását. Ostobaságunknak, naivságunknak hála, valamint tényleg megnyerő ábrázatának és modorának, "sikerült" megegyeznünk. 100 000 HUF-t fizettünk. Eleinte meglehetős gyakorisággal telefonált, s értesített bennünket arról, hogy sínen van az ügy. 2008 júl. 23.-án újból felhívott, hogy még 100 000 kell, és két héten belül eladja az üdülési jogot. Elhittük és fizettünk. Utoljára karácsony előtt 2 héttel keresett fel, s csak 40 000 HUF-t kért, ami az eladási szerződés fordításához kellene. Azt ígérte, hogy karácsonykor a kezünkben lesz a pénzünk. Sajnos ezt nem fizettük ki, pedig, ha csak egy kis eszünk lett volna, rendőrrel várhattuk volna. Azóta hiába írok, telefonálok, semmi hír felőle. Nyilván rájött, hogy vége, belőlünk több pénzt nem tud kicsikarni. A fiam megtalálta a fórumon ezeket a leveleket, s most már mi is kénytelenek voltunk tudomásul venni azt, amit már korábban is sejtettünk: Attila egy szélhámos. Ezek után ügyvédhez fordultunk. Ha bármelyik sorstársam velem együtt szeretne Borsi A. nyomára jutni, és őt megfelelő helyen és kezekben tudni, valamint visszakapni a pénzét, írjon, válaszolunk."
(Borsi Attila engem néhány héttel ezelőtt a 06 70 613 0091 számon hívott, mivel egy kedves ismerősöm üdülőjogát a saját számommal hirdettem meg)

2. TWO-VAD BT.

Hazug, szélhámos társaság, egész évben ígérgettek, a felvett 45000ft.-ért semmit nem csináltak. Ügyvezetőjük - Szöllősi Jánosné - egy igazi szélhámos, nyár óta elérhetetlen, óvakodjanak tőle.

Vélemények >>>

 

A másodkezű értékesítők trükkje

Ezt nem is trükknek, inkább kőkemény átverésnek neveznénk!
Az internetet, vagy újsághirdetéseket böngészve, nem is egy - magát másodkezű értékesítőnek nevező - céget találunk.

Kapcsolatba lépve velük, megtudhatjuk, hogy többnyire igen kecsegtető feltételekkel vállalják az értékesítést.
Majd' mindegyikőjük, az egykori vételárnál jóval magasabb áron történő, sikeres és gyors eladással biztat.
Mi több, a jutalékuk is csekély, nem több 10-15%-ál. Igaz ugyan, hogy egytől-egyig elkérnek némi regisztrációs-, vagy megbízási-, vagy valami hasonló nevű díjat, no de ez is minimális, általában a 60,000 HUF-ot sem éri el 1 évre számítva.

Ha esetleg valaki rákérdez, hogy "Na és hol, és milyen módszerekkel dolgoznak?", a következő, minden gyanút eloszlató, és meggyőző válaszok valamelyikét hallhatjuk:
1) "Tudja Ön, hogy mindössze napi 42 HUF-ért naponta akár több ezer ember láthatja az Ön üdülési jog kínálatát? Ha rászánna ennyit hogy eladja üdülési jogát, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!"
2) "...Mert honlapunk a nap 24 órájában a leendő vásárlóknak kínálja az Ön által értékesíteni kívánt klubtagságot."
3) "Mert értékesítési csapatunk 20 tagja havonta 300-500 ügyféllel találkozik személyesen és klubtaggént Ön is tudja, hogy az üdülési jogot értékesíteni a leghatékonyabban csak személyesen lehet, hiszen számtalan kérdés merül fel a vásárlás során, melyet csak szakértő kollégáink tudnak megválaszolni"

Forrás: Eladná üdülési jogát? A következőkre mindenképpen érdemes odafigyelni!!! >>>
 

Vagy még egy "kedvenc": "Kiterjedt kapcsolataink által, külföldön fogjuk eladni..."  

Nos, ki az, akiben ezek után még bármilyen kétségek merülnének fel?

Nem árt azonban tisztában lenni az üdülőjogok értékesítésével kapcsolatban a következőkkel:
1) Első kézből történő megvételekor az ár, nem csekély (40-50%) marketingköltséget tartalmaz, vagyis a befizetett pénzünknek alig több, mint a fele kerül csak a szállodához.
2) Ellentétben egy ingatlan értékesítésével, ebben az esetben, jó ha 1000 emberből 1-ben merül fel az igény a vásárlás iránt, a másik 999 ügyfelet meg kell keresni, és fel kell kelteni a vágyukat. Tehát az értékesítők, noha az előbbiek alapján rablónak tűnhetnek, általában nem azok, csak ennyibe kerül a marketing. Mik ezek a kiadások? Irodabérlet, rezsi, prezentációs költségek (terembérlet, utazás, szállás), telefonszámla, munkabérek és járulékai, stb.
3) Ezek az értékesítéssel kapcsolatos költségek ugyanúgy felmerülnek a másodkezű piacon is. A megbízási díjjal ezért alapvetően semmi gond nincs, gond akkor van, ha ezért a pénzért az ügynök semmit nem csinál! Már pedig alacsony díjjakból, jutalékokból nem sok mindent lehet csinálni!

Összefoglalva: ha egy másodkezű értékesítő 10-15% jutalékért vállalja az eladást, ráadásul magas összeget ígér az adásvételkor, biztosak lehetünk benne, hogy semmi más célja nincs, mint lehúzni a kiszolgáltatott ügyfelet!


Banki hitel trükk:

Az értékesítő annak is megígéri, hogy simán kapnak a banktól személyi hitelt, akinél ez szinte kizárt. Így aztán elkérnek, no nem az üdülőjogra, mert arra nem szabad(!), hanem valamilyen, az üdülési joghoz kapcsolt szolgáltatásra egy-kétszázezer forintot, amit ugye, ha a kedves ügyfél tudná, hogy nem fogja megkapni a hitelt, - tehát nem tudja megvenni a jogot - eszébe sem jutna kifizetni.
Utólag aztán, többnyire már sehogyan sem bizonyítható, hogy a vevő csak azért ment bele a szolgáltatás megvásárlásába, mert azt ígérték neki, hogy az üdülési jogot is meg tudja majd venni.

 

 

Ha úgy érzi, hogy Önt is félrevezették, kérjük írja meg nekünk!
Ha jogosnak véljük a megtévesztést, leközöljük itt,

és ha esetleg orvosolható, ügyvédeink szívesen állnak az Ön rendelkezésére is!

 
Tovább a Magic Holiday oldalára >>>
 

Ne feledje: Jöhet bármi, legyen az árvíz, tűzvész, betegség, vagy egyéb katasztrófa, az emlékeiket sem Öntől, sem a Szeretteitől nem veheti el soha, senki!!!


Magic Holiday PLATINIUM Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-958235 / Adószám: 23281620-2-42

 

® Szerzői jogvédelem:
A honlap tejes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! A kihelyezett szövegek másolása akár részben, akár egészben, kizárólag a Magic Holiday Kft. írásbeli engedélyével lehetséges, írásbeli engedély birtokában a szövegek másolása díjtalan! Írásbeli engedély hiányában is másolhatók a szövegek napi 50,000 HUF bérleti díj fejében, a lemásolt szövegek terjedelmétől függetlenül. Írásbeli engedély hiányában a másoló automatikusan elfogadja a bérleti díj megfizetésének kötelezettségét. A nem hozzánk tartozó, de velünk hasonló témában működő cégek honlapjait rendszeresen ellenőrizzük szerzői jogaink védelme érdekében! Saját honlapunkról minden nap biztonsági mentés készül (back up) így adott esetben egyértelműen bizonyítani tudjuk, hogy kinek a honlapján jelentek meg a szövegek először.